top of page

RESTAURANT- OG MATFAG

Vårt tilbud:

Vg1 restaurant- og matfag

Vg2 kokk- og servitørfag

Hvorfor velge utdanningsprogram for restaurant- og matfag?

Dette utdanningsprogrammet gir en grunnopplæring som kan føre fram til fag- eller svennebrev i følgende yrker: Institusjonskokk, kokk, servitør, baker, butikkslakter, fagarbeider i industriell matproduksjon, kjøttskjærer, konditor, pølsemaker, sjømathandler, fagarbeider i sjømatproduksjon og slakter.

Hos oss er tilbudet på Vg2 begrenset til kokk- og servitørfaget. De fleste av våre elever som tar fagbrev, gjør dette som institusjonskokk. Fagbrev kan også tas innen kokkefaget eller restaurantfaget.

Valget av dette utdanningsprogrammet forutsetter at du har interesse for mat og kan arbeide nøyaktig, ikke minst med hensyn til hygiene.

 

Skolen har et moderne skolekjøkken, og arbeid i praksis utgjør en stor del av opplæringen. Det at vi er en skole, gir mulighet til mange reelle øvingssituasjoner. Det er skolens elever på restaurant- og matfag som lager maten til det årlige julebordet for ansatte og elever på skolen. Når skolens styre har møte, disker elevene opp med treretters middag av ypperste klasse. Og gjennom skoleåret får de fleste av skolens ansatte og elever prøvesmake kokke-elevenes produksjon. Skolen har en egen matsal hvor det kan serveres mat til hele skolen samtidig.

Skolen kan ta inn maksimalt 18 elever på Vg1 og Vg2 til sammen. Det gir små klasser, noe som er forutsetningen ved vår skole som bare tar inn elever som trenger særskilt tilrettelagt opplæring. Når klassen arbeider på kjøkkenet, er det som regel mer enn en instruktør til stede.

"Gi elevene fornyet sinn
forvandlet liv og 
høy faglig dyktighet."

VISJONEN

Det arbeides i små grupper hvor samarbeidsevne vektlegges. Hver arbeidsoppgave blir gjennomgått i en egen undervisningstime noen dager før praksisdagen, slik at elevene kjenner til meny og arbeidsoppgaver. En turnusordning gjør at gruppene som elevene er delt inn i, får prøvd å lage alle deler av en meny - forretter, hovedretter og desserter.

 

Elevene får også opplæring i borddekking, serviettbretting og utforming av blomsteroppsatser. Det gis innføring i drikkevarer og servering av mat og drikke samt cateringanretning og baking.

 

Lærerne på dette utdanningsprogrammet er bevisste på å bruke sesongbaserte råvarer.

71377248_2531897070204126_90847131838216
mvo3cfeyiofep69xwlzk.jpg
73364146_2623515574375608_31044574917490
bottom of page